Chyť extra 100% ZĽAVU registráciou do vMm BETA projektu ešte dnes. Pripojte sa teraz, je to ZADARMO !!!
vMm
b0c0e54a-elements.png
chickens-6078279_1280

Sliepka alebo vajce ?

Väčšina vedcov sa zhoduje na tom, že skôr ako sa objavilo vajce, musela vzniknúť sliepka. Toto zistenie je založené na Darwinovom princípe evolúcie, podľa ktorého sa živé bytosti vyvíjajú postupne z jedných foriem života na iné. Sliepka v tomto prípade predstavuje konečnú formu vývoja svojho predka.

Na druhej strane, filozofi a niektorí vedci argumentujú, že vajce muselo byť skôr ako sliepka, pretože každá sliepka sa vyliahla z vajca. Toto zistenie by vychádzalo z biologického hľadiska, kde je jasne stanovené, že každý jedinec sa vyliahne z vajca.

Je však dôležité zdôrazniť, že táto otázka nie je len o tom, či bol skôr sliepka alebo vajce. Je to otázka, na ktorú nie je jednoznačná odpoveď a jej riešenie môže byť v mnohých ohľadoch subjektívne.

Ak by sme sa ale pozreli na význam slova „skôr“, v tomto prípade by sme mohli povedať, že sliepka bola skôr, pretože vplyvom evolúcie sa postupne vyvíjala z iných druhov.

V každom prípade, táto otázka sa stala populárnou nielen medzi vedcami a filozofmi, ale aj v populárnej kultúre. Napríklad, v roku 2006 bol dokonca natočený animovaný film s názvom „Skôr bol vajce“, ktorý sa venoval tejto tematike.

Zhrnutie:

Otázka, či bol skôr sliepka alebo vajce, vyvoláva množstvo rôznych názorov a teórií. Väčšina vedcov si myslí, že sliepka bola skôr, pretože sa vyvíjala postupne z iných druhov. Napriek tomu, niektorí filozofi a vedci tvrdia, že vajce muselo byť skôr, pretože každá sliepka sa vyliahla z vajca. Je dôležité zdôrazniť, že táto otázka nemá jednoznačnú odpoveď a jej riešenie nie je jednoduché.

Kukni aj sem

OIG (1)

Štát ako bohatý strýko?

Ekonóm Martin Vlachynský hovorí o tom, že štát nie je zázračný bohatý strýko, ktorý má voľné peniaze. Vyhovárame sa a dobehne nás to. Článok sa zaoberá témou, ako sa Slovensko...

Čítajte viac
dłonie-chroniące-zielone-drzewo-na-tropikalnej-naturze-letnia-koncepcja-ekologii-i-środowiska-172987509

Vplyv ľudí na ekológiu

Priniesli sme článok o vplyve ľudí a firiem na ekológiu a porovnaní toho, ako sa tieto dva subjekty líšia v ich prístupe k ochrane životného prostredia.

Čítajte viac
x