Chyť extra 100% ZĽAVU registráciou do vMm BETA projektu ešte dnes. Pripojte sa teraz, je to ZADARMO !!!
vMm
b0c0e54a-elements.png
OIG.TIOaI

Kedy vznikal elektromobil?

Elektrické vozidlá existujú už od začiatku 19. storočia. V roku 1832 až 1839 Robert Anderson z Škótska vynašiel surový elektrický pohon. V roku 1835 navrhol ďalší malý elektrický automobil profesor Stratingh z Groningenu v Holandsku, ktorý postavil jeho asistent Christopher Becker.

Elektrické vozidlá sa tešili úspechu do dvadsiatych rokov dvadsiateho storočia s vrcholom výroby v roku 1912. Elektrické autá skoro zanikli z nasledujúcich dôvodov: bolo to niekoľko desaťročí predtým, ako bol obnovený záujem.

V súčasnosti sa elektrické autá stávajú čoraz populárnejšími. Elektrické autá sú poháňané elektromotorom a batériou. Elektromotor je poháňaný elektrickou energiou z batérie. Batéria sa nabíja z elektrickej siete alebo pomocou solárnych panelov.

Elektrické autá majú mnoho výhod oproti benzínovým autám. Sú tichšie, majú nižšie náklady na údržbu a sú ekologickejšie, pretože nevytvárajú emisie oxidu uhličitého a iných škodlivých látok.

Nevýhody elektrických vozidiel zahŕňajú vyššiu počiatočnú investíciu, obmedzený dojazd a dlhší čas nabíjania batérie. Batéria sa môže časom zhoršiť a jej výmena môže byť drahá.

Najlepšie elektrické autá na trhu sa líšia podľa vašich preferencií a potrieb. Niektoré z najlepších elektrických áut na trhu sú Tesla Model S, Porsche Taycan, Audi e-tron GT, Ford Mustang Mach-E a Volkswagen ID.4 .

Zopár bodov:

Kukni aj sem

x